Wie is Wendy?

Een wat uitgebreidere kennismaking

Ik ben zoveel meer dan mijn lichaam!

 

Dat wist ik eigenlijk al heel lang, maar mijn gedrag liet heel wat anders zien.

Een groot deel van mijn leven heb ik geworsteld met mijn lichaam. Hoe ik naar mezelf keek is lange tijd heel erg beïnvloed door hoe ik dacht over mijn gewicht.

Ik heb heel lang in mijn hoofd geleefd en zo weinig mogelijk aandacht geschonken aan mijn lichaam, omdat ik mijn lichaam wilde ontkennen.

De onzekerheid en pijn die ik ervaarde wilde ik niet toelaten en ik heb mijn emoties zoveel mogelijk gedempt met eten. Dat was mijn veilige haven.

Ik had geen idee meer wanneer ik honger had en wanneer ik vol zat. Ik legde mezelf regels op, zag heel veel soorten voedsel als verboden voedsel. Ik had wel regelmatig eetbuien en at dan vaak allerlei dingen die ik helemaal niet echt lekker vond.

Dat ik met dit lichaam iets kon bereiken in deze maatschappij en dat mensen van mij konden houden om wie ik was, daar geloofde ik niets van. Omdat ik me zo schaamde voor mijn gewicht. Ik stelde al mijn plannen uit, want ik moest eerst maar eens 30 kilo afvallen. Dan zou ik pas echt iets voorstellen. Dan zou ik kunnen gaan zwemmen en tikkertje kunnen spelen met mijn dochters. Dan zou ik alle plannen die ik had voor een eigen bedrijf echt kunnen gaan doorzetten.

Na een laatste fikse lijnpoging waarin ik 20 kilo afviel, kwam voor mij een kantelpunt. Ik was wel zoveel kilo’s kwijt, maar durfde mezelf nog steeds niet helemaal te laten zien. Ik kreeg steeds meer het besef dat niet mijn gewicht en lichaam op zich mij tegen hielden in mijn leven, maar de manier waarop ik naar mijn lichaam keek en hoe ik over mijn lichaam dacht. Ik zag dat alles wat ik uit mijn leven wilde halen altijd al binnen handbereik was geweest.

 Maar hoe verander je de manier waarop je over je lichaam denkt?

 

Op internet ben ik op zoek gegaan naar verhalen van anderen en kwam hierbij na allerlei omzwervingen uit bij de documentaire “Embrace” van Taryn Brumfitt. Ik voelde van alles in mezelf openen; het was echt mogelijk om van je lichaam te houden precies zoals het is.

Ik ben allerlei boeken gaan lezen over Body Positivity en Health at Every Size (HAES). En ben hiermee in mijn eigen leven aan de slag gegaan. Ik kon echt op een andere manier in de spiegel kijken, zag mezelf helemaal niet alleen de delen die ik niet mooi vind.

Langzaam kwam het besef dat ik mijn leven niet in de wacht hoef te zetten maar ook met een dik lichaam mijn wensen en doelen waar kan maken. 

Ik ben contact gaan zoeken met mijn lichaam en voel nu een diep respect en dankbaarheid voor alles wat mijn lichaam voor mij doet en heeft gedaan.

Als ik in de spiegel kijk, zie ik een geheel beeld en niet alleen de delen die ik minder mooi vind. En ik kan de delen die ik minder mooi vind steeds vaker zonder een gevoel van afkeer of walging bekijken. Deze lichaamsdelen horen ook bij mij.

Ik voel me veel vrijer om te doen en laten wat ik wil.

Eten heeft een veel minder grote rol in mijn leven en ik kan steeds beter de grenzen van mijn lichaam aanvoelen, wanneer ik honger heb, waar ik zin in heb, wanneer ik genoeg heb gegeten, wanneer ik er toch voor kies om nog wat meer te pakken omdat het zo lekker is. Ik geniet van eten, ook in het openbaar.

Ik laat me minder remmen om te spelen met mijn kinderen en leuke uitstapjes te maken.

Natuurlijk heb ik ook nog dagen (en soms zelfs weken) dat het even wat minder gaat en ik me toch weer laat remmen, of juist de remmen loslaat. Maar ik kan omgaan met deze moeilijke periodes en kan mild naar mezelf zijn en mezelf niet afstraffen.

Vanuit mijn eigen ervaringen begon langzaam het idee van Lief je Lijf te groeien. Met de opleiding Body Positivity Professional van Danielle Heemskerk vielen voor mij de laatste puzzelstukjes op hun plek. Voor mezelf en voor mijn toekomst.

Ik heb nu de kennis en de ervaring om een bijdrage te zijn voor vrouwen die zich herkennen in mijn verhaal! Ik kan aan andere vrouwen doorgeven wat ik vanuit mijn levenservaring en ervaring als psycholoog heb geleerd.

Vind jij mijn verhaal herkenbaar en zou je dit met me willen delen?

Of ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen?

 

l

Opleiding

Ik heb verschillende opleidingen, cursussen en workshops afgerond, zoals:

Klinische psychologie (Radboud Universiteit)

Post doctoraal Gezondheidszorg (GZ-)  psycholoog (registratie nu niet meer actief)

Opleiding Body Positivity Professional bij Danielle Heemskerk

Opleiding Daring to Rest facilitator (Yoga Nidra) bij Karen Brody

Workshop Access Bars practitioner

Werkervaring

Ik heb 15 jaar ervaring als (GZ-) psycholoog; ik heb gewerkt met zowel kinderen, jongeren als volwassenen.

Na mijn baan als psycholoog heb ik verschillende uitstapjes gemaakt om mijn pad te vinden. Ik heb een opleiding fotografie gevolgd en heb met mijn zus samen een bedrijf gehad waarin we kisten maakten om te gebruiken bij kinderfeestjes.

In Lief je Lijf komt mijn eigen levenservaring samen met mijn kwaliteiten als psycholoog en mijn missie om vrouwen in contact te brengen met hun lichaam en hun kracht van binnenuit terug te vinden.

Persoonlijk

Ik ben gelukkig getrouwd met Bart en heb twee heerlijke dochters, Merel en Janna. Zij zitten allebei op de vrije basisschool.

Voor mijn twee meiden wil ik een voorbeeld zijn in zelfliefde en het voluit durven leven.

Ik ben geboren en getogen in Tilburg, maar droom er al mijn hele leven van om in een hutje op de hei te wonen, samen met mijn gezin, een hoop dieren en een moestuin.

Hoe anderen mij omschrijven: betrokken – enthousiast – warm – aanstekelijke lach – creatief – puur – toegewijd – nieuwsgierig – pittige vragen- spiritueel – aards – openhartig.

Heb je vragen of wil je een eerste afspraak maken? Stuur me dan een bericht!

3 + 9 =